Tuesday, May 26, 2009

Sayur Maman

Tertengok WHI di TV3 menyiarkan mengenai sayur
maman. Terliur aku dibuatnya. Kalau lah dapat makan jeruk maman atau
masak lemak cili api sayur maman  bersama ikan parang. Alangkah
sedapnya.

Khasian maman:
Maman mengandungi
khasiat makanan yang tinggi. Dalam tiap-tiap 100 gram (g) bahagian yang
boleh dimakan, Maman mengandungi air 88.3 g, protein (4.1 g), lemak
(0.5 g), karbohidrat (3.5 g), serat (1.8 g), kalsium (275 mg), fosforus
(28 mg), ferum (8.1 mg), natrium (16 mg), kalium (269 mg), karotena
(5,816 ug), vitamin A (969 ug), vitamin B1 (0.14 mg), vitamin B2 (0.24
mg), niasin (1.4 mg) dan vitamin C (72. mg).

No comments:

Post a Comment